Hoppa till innehåll

Om Helen

Min passion för hundar har varit närvarande så länge jag kan minnas. Uppvuxen med uppfödning av Cocker Spaniels och gjorde entré i utställningsringen som 6 åring. Därefter följde ett framgångsrikt decennium som Junior handler. Idag jobbar jag som gymnasielärare och bor med min cocker spaniel och familj i Vallentuna. Med mina fyrbenta tränar jag allsidigt många sporter, men har fastnat extra mycket för freestyle och nosework.

På mina kurser lägger jag stort fokus på kontakt och samarbete mellan hund och handler/förare. Jag tillämpar endast positiva, belöningsbaserade träningsmetoder.

Meriter

 • Masterutbildning i biologi
 • Etologiutbildningar på SU & LiU 
 • Legitimerad gymnasielärare i biologi & naturkunskap 
 • Diplomerad mindfulnessinstruktör
 • SM-2a i junior handling 2008. NM-guld i lag
 • Landslagsledare för handlinglaget som vann guld i lag och individuellt 2018
 • Handlingdomare
 • Utbildad ringsekreterare
 • Mottagare av Marikarlos Vänner stipendium 2016
 • Mottagare av Sveriges Hundungdoms Maskotnål 2019
 • Fd. Ordförande i Handlingkommitén 

helenshundkurser@gmail.com